skip to Main Content
Meny
Formgjutna Jakt

Jakt & Skytte

Ett skott kan räcka för att få en hörselskada – earclutt har produkterna för dig som sysslar med jakt & skytte.

Om du t ex. vill slippa kåpor och kunna skydda din hörsel på ett bekvämt sätt är earclutts aktiva hörselskydd ett mycket prisvärt val.

earclutts aktiva formgjutna hörselskydd är speciellt framtagna för Jakt & Skytte. De förstärker svaga ljud och dämpar höga skadliga ljud som till exempel ett skott.

Ett alternativ till de aktiva hörselskydden är earclutts analoga formgjutna hörselskydd, som även de lämpar sig väl för jakt & skytte.

Formgjutna Musik

Musik

För dig  som lyssnar eller pratar mycket i dina hörlurar är earclutts formgjutna In-Ear ett måste. Då kan du njuta av dina samtal, musik, ljudbok eller en poddradio ostört och med en väldig skön känsla. Ett mycket bra val för dig som springer, tränar på gym, åker tunnelbana/buss, kör MC mm.

Om du spelar musik eller tycker om att gå på konserter och vill skydda din hörsel är earclutts formgjutna analoga hörselskydd ett mycket bra val.  Du kan fortfarande njuta av musiken samtidigt som du skyddar din hörsel.

Formgjutna Mc

MC

”Redan vid 120 km/h så är bullernivån i snitt 103 dB under hjälmen. Du riskerar en permanent hörselskada efter bara 10 minuter på vägen.”

Med earclutts formgjutna hörselskydd kan du njuta av körupplevelsen utan störande ljud. Hörselskyddet dämpar effektivt vindbrus och annat buller samtidigt som du fortfarande kan höra viktiga ljud och signaler i trafiken. De sitter säkert och bekvämt under hjälmen.

Vill du kommunicera och lyssna på musik när du kör MC så är våra formgjutna In-Ear en utmärkt lösning.

Formgjutna Vatten

Vatten

Upprepad och långvarig exponering av fukt i öronen kan ge en ökad risk för irritation och infektioner i hörselgången. I värsta fall kan det på sikt leda till kroniska besvär.

Du som utövar någon form av vattensport som till exempel simning, surfing eller simhopp och vill skydda dina öron från vatten är earclutts formgjutna simproppar ett bra val. Våra simproppar är också ett mycket bra skydd för ”öronbarn” som gärna vill bada och simma men måste hålla öronen torra.

Formgjutna Skola

Skola

Statistik från arbetsmiljöverket visar att en av två lärare lider av problem med buller i klassrummet. En högljudd och bullrig arbetsmiljö kan leda till stress, trötthet och huvudvärk som på sikt kan ge kroniska besvär och nedsatt hörsel.

earclutts formgjutna hörselskydd dämpar effektivt skadligt ljud medan du fortfarande kan höra barnen och dina kollegor. Formgjutna hörselskydd har en exakt passform vilket gör att dem kan sitta bekvämt i öronen en hel arbetsdag.

Formgjutna Bygg

Bygg & Industri

Tänk på att skydda din hörsel om du utsätts för plötsligt höga ljud eller vistas i bullriga miljöer under en längre tid. Långvarig exponering av höga ljud kan leda till trötthet, huvudvärk, tinnitus och på sikt nedsatt hörsel.

earclutts formgjutna hörselskydd är perfekta för dig som arbetar inom industri eller byggbranschen. Det sitter diskret i örat och har en mycket skön passform.  Du kan fortfarande prata i telefon, radio och höra dina arbetskamrater,  samtidigt som du skyddar din hörsel mot buller.

Formgjutna Sömn

Sömn

earclutts formgjutna sovproppar är framtagna för dig som vill sova ostört, arbetar i skift, behöver koppla av på resan eller vill ha det lugnt och tyst omkring sig när du studerar inför tentan. Den exakta passformen gör dem bekväma och att de sitter på plats i örat även om du rör dig mycket i sömnen.

Formgjutna Ljudkänslig

Ljudkänslig

Ljudöverkänslighet – Hyperacusis – är ett symptom som kan bero på både fysiologiska och psykologiska orsaker. Om du upplever att vardagsljud eller andra obehagliga ljud omkring dig är stressande är det viktigt att din ljudöverkänslighet inte blir ett hinder i det vardagliga livet.

Vi på earclutt har egen tillverkning av formgjutna hörselskydd i mjukt allergivänligt silikon. Hörselskydden är speciellt anpassade för dig och den miljön du vill vistas i. De dämpar obehagliga ljud samtidigt som du fortfarande kan höra din omgivning. Hörselskydden har en diskret och skön passform som gör att du kan ha dem i en hel dag utan problem.

Formgjutna Komm

Kommunikation

Formgjutna In-Ear för dina hörlurar är ett bra val  för dig som har telefonen som arbetsredskap. Den exakta passformen gör att de sitter skönt i örat, dämpar ljud utifrån och stannar garanterat kvar i öronen.

Formgjutna komboskydd till kommunikationsradio, som t ex. Rakel, är ett mycket bra val för dig som arbetar inom räddningstjänsten, vaktbolag eller som dörrvakt mm. Det är ett kombinerat hörselskydd med kommunikation.

Back To Top